De Heiligenbuurt Vereniging Weert

Hieronymusstraat JorisstraatLindanusstraatPaulusstraat Servatiusstraat
Bovenstaande stratenzijn de ingangsstraten in de Heiligenbuurt

Nieuws in de vorm van een kleine foto en tekst eventueel aanklikbare info


Datum: 6 december 2023: Overlijden Truus Kuppens en Jacques Coppen

Op 23 november 2023 is op 89-jarige leeftijd Truus Kuppens overleden en op 27 november op 92 jarige leeftijd haar man Jacques Coppen. Zij waren jarenlang lid van de Heiligenbuurt en deden altijd mee met de activiteiten. De secretaris heeft een schriftelijk bericht gestuurd naar de nabestaanden met de condoleances van het bestuur en de leden. Klik hier aan voor de tekst van het bericht.

.
Datum: 19 maart 2023: Overlijden Mevrouw Smeets

Op 19 maart 2023 is Mevrouw Smeets overleden. Zij was jaen lid van de heiligenbuurt en woonde in de St. Willibrordstraat nummer 8. Zij was de tante van Fred Lamerikx, die een e-mail heeft gestuurd. De secretaris heeft een e-mail gestuurd naar de nabestaanden met de condoleances van het bestuur en de leden.

Datum: 6 mei 2023: Overlijden Jan van Grimbergen

Op 27 april 2023 is op 78-jarige leeftijd Jan van Grimbergen overleden. Jan was de vader van Lilian van Grimbergen, bestuurslid als voorzitter van de activiteiten commissie. Het bestuur en de leden van de Heiligenbuurtvereniging hebben afscheid van Jan genomen in crematorium Weerterland op 6 mei 2023. Daarna hebben zij een toost uitgebracht op Jan bij Hostellerie Munten. Klik hier aan voor de tekst van het bericht.

Datum: 25 april 2023: Overlijden Jos Baetsen

Op 23 april 2023 is op 77-jarige leeftijd Jos Baetsen overleden. Jos was een trouw lid van onze vereniging. De secretaris van de Heiligenbuurtvereniging heeft van de familie via de e-mail een overlijdensbericht ontvangen. Klik hier aan voor de tekst van het bericht.De secretaris heeft een e-mail gestuurd naar de nabestaanden met de condoleances van het bestuur en de leden.

Datum: 20 februari 2022: Overlijden Gonny Wiermans

Op 11 februari 2022 is op 89-jarige leeftijd Gonny Wiermans overleden in woonzorgcentrum Zuyderborgh. Gonny was de vrouw van Jan Schoenmaekers lid van onze vereniging. De secretaris van de Heiligenbuurtvereniging heeft van de familie een schriftelijk overlijdensbericht ontvangen. De secretaris heeft een schriftelijk bericht gestuurd naar de nabestaanden met de condoleances van het bestuur en de leden.

Datum: 19 juli 2019: Overlijden Wim Berghuis

Op 12 juli 2019 is op 94-jarige leeftijd Wim Berghuis overleden. Wim was oud voorzitter en erelid van onze vereniging. De secretaris van de Heiligenbuurtvereniging heeft van de familie via de e-mail een overlijdensbericht ontvangen. Klik hier aan voor de tekst van het bericht.De secretaris heeft een e-mail gestuurd naar de nabestaanden met de condoleances van het bestuur en de leden.

Datum: 19 juli 2019: BARBECUE

Op zaterdag 17 augustus 2019 wordt weer de jaarlijkse barbecue gehouden. Deze keer is net als vorig jaar weer gekozen voor een tent op het Lindanuspleintje omdat dat de leukste locatie is gebleken. Inmiddels zijn de uitnodigingen in de hele buurt bezorgd. Meld u aan voor deze gezellige en goed verzorgde barbecue. Zie ook de jaarkalender!

Datum: 13 juni 2019: Overlijden Jan Frenken

Op 9 juni 2019 is op 98-jarige leeftijd Jan Frenken overleden. Jan was erelid van onze vereniging en ook een trouwe bezoeker van onze activiteiten. De secretaris van de Heiligenbuurtvereniging heeft van de familie een overlijdensbericht ontvangen. Klik hier aan voor de tekst van het bericht.Het bestuur van de Heiligenbuurtvereniging heeft een overlijdenskaart gestuurd naar de nabestaanden met de condoleances van de leden. Klik hier aan voor een foto van Jan Frenken.

Datum: 3 februari 2019: JAARKALENDER HEILIGENMBUURT

De nieuwe activiteiten commissie van de Heiligenbuurt gaat weer een aantal leuke activiteiten voor de leden en ook niet-leden organiseren. Klik hier aan voor de jaarkalender van de activiteiten voor het jaar 2019. Kijk voor de activiteiten zelf ook op de agenda.

Datum: 2 februari 2019: ALGEMENE LEDENVERGADERING HEILIGENBUURT

Op zondagmiddag 27 januari 2019 is om 14.00 uur de Algemene Ledenvergadering van de Heiligenbuurt vereniging gehouden in Hostellerie Munten. Na afloop van de vergadering heeft Maurice van AED een mooie presentatie gegeven over de inzet van een AED in onze buurt. Omstreeks 18.00 uur werd een heerlijk buffet geserveerd. Klik hier voor de notulen van de Algemene Ledenvergadering.

Datum: 27 juni 2018: ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING

Het doel van de AVG is dat er bewust moet worden omgegaan met persoonsgegevens. Dus wij mogen alleen persoonsgegevens gebruiken die wij als vereniging nodig hebben. Dit wil zeggen dat het bestuur van de Heiligenbuurt Vereniging heeft besloten om de ledenlijst aan te passen. De geboortedatum, de leeftijd en de telefoonnummers van de leden worden uit deze lijst verwijderd. Ook namen van kinderen worden verwijderd. De postcode en het aantal kinderen worden toegevoegd.

Datum: 10 april 2018: Overlijden mevrouw Janny van Gorp-Jansen

Op 31 maart 2018 is op bijna 99-jarige leeftijd mevrouw Janny-van Gorp-Jansen overleden. Het bestuur van de Heiligenbuurtvereniging heeft een overlijdenskaart gestuurd naar de nabestaanden met de condoleances van het bestuur de leden

Datum: 5 februari 2018: ALGEMENE LEDENVERGADERING HEILIGENBUURT

Op zondagmiddag 28 januari 2018 is de Algemene Ledenvergadering van de Heiligenbuurt vereniging gehouden in Hostellerie Munten. De vergadering is goed verlopen en daarna was tijd om te borrelen en in een fantastische ambiance te dansen onder leiding van muzikant B r Donkers. Omstreeks 17.30 uur werd een heerlijk buffet geserveerd waarbij rekening is gehouden met diverse wensen van de leden. Klik hier voor de notulen van de Algemene Ledenvergadering.

Datum: 6 december 2017: GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURING SENIOREN

Er is een persbericht over goedkope rijbewijskeuring voor senioren vanaf 75 jaar uit Weert en omgeving. Voor automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd kunnen hiervoor terecht bij de Rijbewijskeuringsarts minimaal eens per maand! Klik hier voor het uitgebreide persbericht.

Datum: 21 november 2017: SINTEMERTE FEEST VOOR DE KINDEREN

De activiteiten commissie van de Heiligenbuurtvereninging heeft op 11 november een sintemerte activiteit uitgevoerd. 's Morgens gingen de kinderen pompoenen bewerken, die 's middags tot lampionnen werden omgetoverd. Iedereen vond het reuze gezellig en met enige trots werden de creaties op de app getoond . Het was hartverwarmend om te zien hoe de kinderen 's avonds langs de huizen met lichtjes gingen, liedjes zongen en snoepjes kregen. Iedereen bedankt die aan dit mooie feestje heeft bijgedragen!

Datum: 16 september 2017: BARBECUE

Op zaterdag 9 september 2017 is de jaarlijkse barbecue gehouden . Deze keer was als locatie gekozen voor het Theater de Huiskamer. De voorspelde regen bleef uit zodat ook buiten van de barbecue kon worden genoten. Toch werd het feest grotendeels binnenkamers gevierd. Belangrijk was de muzikant, die aanvankelijk rustig was begonnen maar toen men de dansvloer in bezit nam, hij alles uit de kast haalde. Ook sommige leden namen de microfoon ter hand . Het was een hele leuke avond!

Datum: 19 februari 2017: LIDMAATSCHAP HEILIGENBUURT

Het bestuur en de activiteiten commissie van de Heiligenbuurt gaan hopelijk weer een aantal leuke activiteiten voor de leden en ook niet-leden organiseren. Klik hier aan voor een nadere uitleg van het lidmaatschap. Om lid te worden kan gebruik gemaakt worden van het inschrijvingsformulier. Klik hier aan om het inschrijvingsformulier te downloaden. Het inschrijvingsformulier kan na invulling gestuurd worden naar info@heiligenbuurt.nl

Datum: 27 december 2016: ALGEMENE LEDENVERGADERING HEILIGENBUURT

Op zondagmiddag 18 december 2016 is om 14.00 uur de Algemene Ledenvergadering van de Heiligenbuurt vereniging gehouden in Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Na afloop van de vergadering is in een mooie ambiance om 15.30 uur door B r Donders lichte muziek ten gehore gebracht waarop gedanst werd en amusante gesprekken werden gevoerd. Omstreeks 18.00 uur werd een heerlijk buffet geserveerd. Klik hier voor de notulen van de Algemene Ledenvergadering.

Datum: 16 december 2016: INLOOPAVOND OVER DE GROENVOORZIENING

Op woensdag 18 janauari 2017 wordt er een inloopavond gehouden in de Bethelkerk over de groenvoorziening in onze Heiligenbuurt. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom in een ruimte in de Bethelkerk. De Gemeente zal iedereen van de Heiligenbuurt uitnodigen. Voor koffie en thee zal worden gezorgd.

Datum: 4 december 2016: NOTULEN PROBLEMEN HERINRICHTING

Er is een gesprek met Theo Huijbers van de gemeente geweest over de problemen met de herinrichting van de Heiligenbuurt zoals rioollucht, groenvoorziening, te hoge drempels en wateroverlast. Klik hier voor de notulen van dat gesprek met Theo Huijbers van de gemeente met Toon Vissers en Fred Coppen van de Heiligenbuurt vereniging. Over de groenvoorziening komt nog een apart verhaal en ook een inloopavond.

Datum: 27 oktober 2016: BIJEENKOMST OVER PROBLEMEN HERINRICHTING

Op 10 oktober 2016 is een bijeenkomst gehouden in de Bethelkerk over de problemen van de herinrichting zoals rioollucht, groenvoorziening. Er waren ca. 50 bewoners aanwezig en ook twee vertegenwoordigers van de Gemeente. Er waren 70 klachten die gingen over wateroverlast, hoge drempels, rioollucht,groenvoorziening etc. Het was een constructieve vergadering met veel informatie-uitwisseling maar zonder de verhoopte oplossingen.De Gemeente heeft alle klachten ontvangen incl. de notulen.

Datum: 2 oktober 2016: HALLOWEEN FEEST VOOR DE KINDEREN

De activiteiten commissie van de Heiligenbuurtvereninging gaat wederom een buurtactiviteit uitvoeren. Deze keer zijn de kinderen van de Heiligenbuurt aan de beurt en het wordt een Halloween feest. Op maandag 31 oktober zal om 18.00 uur gestart worden op het Lindanuspleintje (veldje) . Klik hier voor de flyer met alle gegevens.

Datum: 29 september 2016: WATEROVERLAST IN DE HEILIGENBUURT

Er zijn diverse mensen in de buurt die last hebben van wateroverlast. Toon Vissers heeft een gesprek gehad met Theo Huijbers van de Gemeente. Klik hier aan voor een samenvatting. Paul Jacobs heeft een interessante link doorgegeven over wateroverlast via Whatsapp. Klik hier aan om naar de website quattro-expertise.nl te gaan voor een uitgebreide toelichting.

Datum: 23 september 2016: BARBECUE

Op zaterdag 3 september 2016 is de jaarlijkse barbecue gehouden . Deze keer was de opzet groter, completer maar vooral leuker. Alle ingredi nten waren aanwezig vlees, vis, salades en de drank vloeide rijkelijk. Met opzwepende muziek werden jong en oud naar de dansvloer gelokt. In deze feestelijke ambiance werd er naar hartelust gedanst, soms op blote voeten. De aanwezige mensen waren unaniem van mening dat het een ontzettend leuk feest was. Met n woord: het was ongekend!

Datum: 7 september 2016: 50 JAAR St. JORISSTRAAT

De St. Jorisstraat vanaf de Maaseikerweg tot aan het poortje van Jan Linders bestaat deze week 50 jaar! Jan en Nellie Franssen wonen er al vanaf het begin. Ook Thieu en Toos Zusterzeel wonen er 50 jaar en bovendien zijn zij deze week 50 jaar getrouwd, proficiat!

Datum: 11 april 2016: BRUNCH IN DE GOTCHA

Op zondag 10 april 2016 is de eerste activiteit van de nieuwe activiteitencommissie van de Heiligenbuurt gehouden in de Gotcha. Het was een geweldige happening met leuk entertainment en een film voor de kinderen. De opkomst van zo'n 130 personen had men vooraf niet voor mogelijk gehouden. Het was op en top gezellig en gaandeweg heeft menigeen meer buren leren kennen. Tenslotte was er een niet te versmade brunch, erg lekker. De aanwezigen waren het eens: fantastisch!

Datum: 7 januari 2016: ALLE BOMEN IN DE St. HUBERTUSSTRAAT ZIJN GEKAPT

In het kader van de herinrichting van de Heiligenbuurt zijn op donderdag 7 januari 2016 alle bomen in de Sint Hubertusstraat gekapt. Dit soort acties dienen te geschieden teneinde de weg vrij te maken voor de nieuwe bestrating.

Datum: 21 december 2015: THIJS LOVEN IS DE NIEUWE TIJDELIJKE WIJKAGENT

In het infobulletin BOB "Stadgenoot" staat een artikel over onze tijdelijke wijkagent Thijs Loven. Hij zal het komende jaar de activiteiten van Thijs Moons overnemen. Hij zegt in het artikel dat in de Heiligenbuurt de buurtwatch al actief is en goed werk verricht. Thijs is te bereiken onder zijn e-mailadres: thijs.loven@politie.nl en telefoonnummer:0900-8844. Klik hier voor een foto van de Whatsapp Buurtpreventie.

Datum: 16 december 2015: ALGEMENE LEDENVERGADERING HEILIGENBUURT OP 13 DECEMBER 2015

Op zondagmiddag 13 december 2015 is de ALV Heiligenbuurt gehouden bij Amicitia. Daarna is in een gezellig samenzijn met leden en info-leden lichte entertainment gegeven door Frans Adriaens met voordrachten uit zijn nieuwe boek "Lache van kaft tot kaft". Ook Fred Coppen heeft een gedicht voorgedragen over de Heiligenbuurt. Klik hier voor een download van dat gedicht.Klik hier voor een download van de notulen.

Datum: 15 december 2015: UPDATE HERINRICHTING DOOR DEN OUDEN

Hierbij nadere informatie van de Heer Kruts over de voortgang van de herinrichting van de Heiligenbuurt in de komende tijd. Klik hier voor de uitleg van de Heer Kruts.

Datum: 08 december 2015: DE HERINRICHTING IS IN VOLLE GANG

Op dit moment is de herinrichting in volle gang. Klik hier voor een grote foto van de Antoniusstraat. En klik hier voor een grote foto van de Willibrordstraat. Bovendien klik hier voor een notitie aan de heer Kruts van wegenbouw den ouden.

Datum: 24 november 2015: UPDATE HERINRICHTING DOOR DE GEMEENTE

Hierbij nadere informatie van de gemeente over de herinrichting van de Heiligenbuurt in 2015. Klik hier voor de update van de gemeente met enkele bestuursleden van de Heiligenbuurt vereniging.

Datum: 12 november 2015: ALGEMENE LEDENVERGADERING OP 13 DECEMBER 2015

Op zondagmiddag 13 december 2015 wordt om 14.00 uur de Algemene Ledenvergadering van de Heiligenbuurtvereniging gehouden bij Amicitia. Zie verder de brief van 2 november 2015 over aanmelden en bijzonderheden over ALV.

Datum: 7 november 2015: PARKEERONTHEFFING TIJDENS DE HERINRICHTING!

De bewoners van de Heiligenbuurt ontvangen straks een parkeerontheffing zodra er bij hen in de straat werkzaamheden worden verricht. Zij kunnen dan hun auto elders in de buurt parkeren. Dit is afgesproken met Stadstoezicht en de boa's.

Datum: 27 oktober 2015: DE HERINRICHTING IS BEGONNEN!

Op maandag 26 oktober is de herinrichting van de Heiligenbuurt begonnen. Deze locatie ligt tussen de Maaseikerweg en de St. Maartenslaan. Verderop ligt de tandartsenpraktijk van tandarts Vos.

Datum: 14 oktober 2015: OUDE FOTO'S HEILIGENBUURT

Vroeger heette onze buurt de Paulusbuurt. Het zou leuk zijn als voor de pagina "Geschiedenis van de Heiligenbuurt" er een aantal oude foto's zouden worden toegevoegd. Wanneer u nog foto's uit die tijd bezit zou u deze dan kunnen sturen naar : info@heiligenbuurt.nl

Datum: 13 oktober 2015: OPNAME IN DE BUURTWATCH

In onze buurt is een buurtwatch opgezet gebaseerd op whatsapp. Landelijk is hier aandacht aan besteed en op die plaatsen is de inbraak substantieel afgenomen. Wanneer u opgenomen wilt worden in deze buurtwatch stuur dan een SMS naar: Jealine Bos telnr: 0622408015 o.v.v. uw naam.

Datum: 13 oktober 2015: BEGIN HERINRICHTING

Op deze plek zal worden begonnen met de herinrichting omstreeks half oktober 2015. Klik hier voor het complete schema zoals dat door de gemeente is verstrekt, desgewenst kan dit schema groter of kleiner worden gemaakt. Eventueel wachten op een pop-up waardoor dit mogelijk wordt gemaakt.

Datum: 14 augustus 2015: OPTREDEN IN DE LEDENVERGADERING

Oproep! I.v.m. de organisatie van de eindejaars ledenvergadering vraagt het bestuur of er leden zijn die een muziekinstrument kunnen bespelen en geneigd zijn om een stukje uit te voeren. Reactie graag naar: info@heiligenbuurt.nl

Datum: 19 juni 2015: INLOOPAVOND HERINRICHTING

Op dinsdag 30 juni 2015 is er een inloopmiddag in de Bethelkerk aan de Maaspoort over de herinrichting van de Heiligenbuurt. De gemeente zal deze middag organiseren tussen 16.00 uur en 20.00 uur.

Datum: 27 april 2015:BEWONERSSPOREN BIJ OPGRAVINGEN

Bij werkzaamheden op de hoek St. Maartenslaan/Van Bommelstraat in de heiligenbuurt zijn bij archeologische opgravingen bewoningssporen uit de volle Middeleeuwen aangetroffen. Klik hier voor een grote foto en uitgebreide tekst.